Terug

Kennismaken

Wat leuk dat je op onze website aan het rondkijken bent. Het kiezen van een nieuwe school kan moeilijk zijn en zelfs een beetje spannend. Waar moet je op letten? Hoe weet je of de school écht leuk is? Er zijn verschillende manieren waarop je onze school nóg beter kunt leren kennen.

Open dagen

Een goede manier om onze school te leren kennen, is door de open dagen te bezoeken. Elk jaar organiseren we in januari twee open dagen (van 19.00 tot 21.00 uur) . Je wordt dan, in kleine groepjes, rondgeleid door de échte experts: de leerlingen van onze school. Je kunt dan bij verschillende vakken kijken, waar je informatie krijgt of zelfs een stukje les kan volgen! Ook is er elk jaar een heuse speurtocht door onze school. We zeggen altijd wel dat onze school ‘klein’ is, maar hij is een stuk groter dan de meeste basisscholen!

Horizonproject

Een andere manier om onze school te leren kennen is het Horizonproject. Het Horizonproject is een project speciaal voor leerlingen van groep 8 van de basisschool die wel iets extra’s aankunnen. Op vijf scholen in Groningen (waaronder het Willem Lodewijk Gymnasium) worden projecten georganiseerd waar je voor een extra uitdaging kunt kiezen.

De projecten variëren van sterrenkunde tot theater en van wiskunde tot aardrijkskunde. In vier of vijf bijeenkomsten verdiep je je in een onderwerp en krijg je daarbij uitleg van een docent. Titels van projecten die bijvoorbeeld afgelopen schooljaar gegeven werden: Wiskundekrakers, Oh dear - Shakespeare, Utopia - een atlas van mijn land, Codering en geheimschrift en Muziek met een verhaal.

Kennismakingsmiddag

Als je je keuze eenmaal hebt gemaakt en je hebt je ingeschreven én bent geplaatst op onze school, organiseren we een kennismakingsdag. Een nieuwe school, een nieuwe klas, allemaal nieuwe docenten en vakken: dat is natuurlijk wel een beetje spannend. In juni kun je daarom je nieuwe klasgenootjes en je nieuwe mentor ontmoeten. Je gaat samen door de school en ontdekt allemaal plekjes. Enkele leerlingen uit klas 4 helpen je op deze kennismakingsdag een beetje op weg. Tijdens het brugklaskamp in september gaan deze zelfde leerlingen mee als begeleider, samen met een aantal docenten, en dan ken je ze dus al! Zo zorgt iedereen hier – samen – voor een leuke start op je nieuwe school!