Terug

Kennismakingsactiviteiten

Beste leerling van groep 8,

Wat leuk om te merken dat je belangstelling hebt voor onze school! Graag hadden we je onze school willen laten zien tijdens een van onze open dagen. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Om je toch een indruk te geven van de lessen, de leerlingen, het gebouw en de sfeer bij ons op school, hebben we een aantal dingen bedacht. Hieronder kun je daar meer over lezen.

WLG-doe-mee-middagen

Allereerst zijn er WLG-doe-mee-middagen. Tijdens de WLG-doe-mee-middag kun je ervaren hoe het is om als leerling naar het Willem Lodewijk Gymnasium te gaan. Je volgt drie lessen van verschillende vakken.

UPDATE WLG-doe-mee-middagen

Helaas is het met de verlenging van de lockdown niet mogelijk om jullie op 19, 20, 25, 26 en 27 januari op school te ontmoeten. Over de WLG-doe-mee-middag van 12 februari valt op dit moment nog niks te zeggen.

We hebben daarom het volgende besloten: iedereen die zich heeft aangemeld voor een van de hier bovengenoemde momenten krijgt een mailtje met daarin een uitnodiging voor het volgen van een online-WLG-doe-mee-middag op dinsdag 2 of woensdag 3 februari. In deze online-sessie kun je 3 verschillende lessen volgen. Je ziet dan toch een beetje hoe het bij ons op school gaat. 

Ook voor degene die zich nog niet hebben aangemeld voor een van de WLG-doe-mee-middagen is het natuurlijk mogelijk om mee te doen aan de onlineversie van de WLG-doe-mee-middag. Aanmelden voor de online-WLG-doe-mee-middagen van 2 en 3 februari kan tot 27 januari.

Daarnaast hopen we natuurlijk dat het ook mogelijk is om jullie in februari alsnog op school te begroeten. Op dit moment denken we aan woensdag 17 en donderdag 18 februari. Mocht de komende periode blijken dat dat niet mogelijk is, dan zullen we op deze twee dagen opnieuw de WLG-doe-mee-middagen online aanbieden.

Wil je meedoen aan een van de WLG-doe-mee-middagen? Schrijf je dan hier in.


In gesprek met… leerlingen

Leerlingen uit klas 4, 5 en 6 weten als geen ander hoe het is om als leerling op het Willem Lodewijk Gymnasium rond te lopen. Normaal leiden onze leerlingen uit klas 4, 5 en 6 je rond door de school op de open dag. Ze vertellen je alles over hoe het als leerling op het WLG is.

Dit jaar kun je je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), online laten voorlichten door leerlingen uit de bovenbouw. Per sessie zitten er één of twee leerlingen voor je klaar in Microsoft Teams. Deze videogesprekken vinden plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 januari.

Wil je in gesprek met onze leerlingen? Schrijf je dan hier in.


Mocht nu blijken dat we meer aanmeldingen hebben voor deze gesprekken dan verwacht, dan gaan we gebruik maken van een reservemoment: dinsdagmiddag 2 februari.

In gesprek met… de schoolleiding of het ondersteuningsteam

Tijdens de open dagen hebben je ouder(s)/verzorger(s) soms behoefte aan een gesprek met iemand van de schoolleiding of het ondersteuningsteam. Vaak gaat het er dan om dat ze zich afvragen of de school in specifieke situaties de juiste begeleiding aan jou kan bieden. Ook dit jaar is zo’n gesprek mogelijk. Deze gesprekken voeren wij online.

De gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams op dinsdag 26 januari en woensdag 27 januari, beide dagen tussen 14.00 uur en 20.00 uur.

Hebben je ouder(s)/verzorger(s) behoefte aan zo’n gesprek? Laat ze zich dan hier inschrijven.


Om in te kunnen schatten hoelang het gesprek ongeveer gaat duren, vragen we je ouder(s)/verzorger(s) om bij de aanmelding aan te geven wat het onderwerp van het gesprek is. Verder kunnen ze aangeven naar welk moment van de dag hun voorkeur uitgaat.

Ervaar thuis het WLG

Normaal gesproken kun je op de Open Dagen kennismaken met ons schoolgebouw, onze leerlingen, onze docenten en de lessen die ze geven. Je loopt dan door de gangen, praat met verschillende leerlingen en krijgt korte lesjes van docenten in verschillende lokalen.

Nu dit niet in het echt kan, doen we er alles aan om je deze ervaring tóch te geven. We hopen dat je een goed beeld krijgt van wie we zijn en dat je ook op deze manier ervaart hoe het is om op het WLG les te krijgen.

Wil je beleven hoe het is om in onze school te lopen? Bekijk dan deze video (beschikbaar vanaf dinsdag 26 januari).

Wil je kennismaken met onze leerlingen of een indruk krijgen van de verschillende vakken? Wil je ontdekken wat we allemaal naast de lessen organiseren? Of ben je benieuwd naar de antwoorden op veel gestelde vragen of naar wat de schoolleiding vertelt over onze school? Bekijk dan onze SharePoint (beschikbaar vanaf dinsdag 26 januari).

Ook op deze website kun je al veel informatie vinden over onze school en een indruk krijgen van wie we zijn. Kijk maar eens naar de filmpjes van ons orkest of ons koor. Of blader door onze informatiefolders. Ook vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen en de aanmeldingsprocedure en aanmeldingsformulieren.

Veel succes met het maken van je schoolkeuze! En mocht je vragen hebben, mail ze dan gerust (boe@wlg.nl).


Groeten,

Afiena de Boer
Coördinator onderbouw