Home
Menu
Zoek
Willem Lodewijk Theater

Onder leiding van regisseur Hiepie Hoogeveen en een aantal enthousiaste docenten wordt jaarlijks een dramaproductie ingestudeerd en opgevoerd voor en door WLG’ers. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen meedoen, als acteur, figurant, zanger/koorlid, orkestlid, grimeur, danser of algemeen assistent. De kostuums en het decor worden door leerlingen ontworpen en gemaakt onder leiding van docente kunst beeldend, mevrouw Kiki van de Wouw.

Romeo en Julia (2017-2018)

In het schooljaar 2017-2018 gaat het Willem Lodewijk Theater aan de slag met één van Shakespeares meest bekende werken: Romeo en Julia. Uiteraard geven we deze tragedie weer op eigen wijze vorm.

Audities
Op zaterdag 14 oktober vinden de audities voor de voorstelling Romeo en Julia plaats. 
Klik hier voor de indeling van de audities voor de acteurs.
Klik hier voor de indeling van de audities voor koor, band en orkest.


Let op! De audities voor dans zijn op de eerste vrijdag na de herfstvakantie, dat is vrijdag 3 november na het 8e uur.


Orkest en Band
In het orkest kunnen we in principe alle soorten orkestinstrumenten gebruiken (strijkers én blazers). We vragen je om voor de auditie twee stukken voor te bereiden en mee te nemen: een langzaam, gedragen stuk en een wat sneller, technischer stuk. Je mag de stukken zelf kiezen. Zorg dat je iets kiest waar je je prettig bij voelt, bijvoorbeeld iets waar je al langer mee bezig bent. Tijdens de auditie wordt je misschien gevraagd om een gedeelte van een van je stukken uit je hoofd te spelen. Daarnaast kan worden gevraagd om een toonladder (niet meer dan drie mollen of kruizen).
Ook leerlingen die gitaar of piano spelen kunnen auditie doen voor de band en/of het orkest. Voor jullie geldt hetzelfde: je mag zelf twee nummers/stukken instuderen. We zullen jullie niet vragen om iets uit je hoofd te doen of een toonladder te spelen.

 
Koor
Het koor zingt niet alleen in de toneelvoorstelling, maar ook bij verschillende bijzondere gelegenheden in de school (kerst- & paasviering, diplomauitreiking, start van het nieuwe schooljaar). In de voorstelling heeft in principe iedereen naast de groepsnummers ook een solonummer. Het auditielied voor de dames is Defying Gravity (Glee-versie). Heren zijn ook zeer welkom! Kom even bij dhr. Kegel langs om te overleggen over welk lied je moet zingen; dat hangt van je stembereik af. Bij de auditie wordt gelet op hoe goed je zingt, maar ook of je laat zien wat je kan en laat zien dat je durft! Een spiekbriefje voor de tekst mag best, maar: zing voor je publiek!


Rol als acteur
Klik hier voor de auditietekst.

Belangrijke data
De vrijdagmiddagrepetities zullen starten op vrijdagmiddag 20 oktober.
De repetitiezaterdagen zijn dit jaar op: 11 november, 16 december, 13 januari, 3 februari, 17 februari en 17 maart.
De voorstellingen zijn dit jaar op 21, 22 en 23 maart 2018.

Le avventure die Pinocchio (2016-2017)

In het schooljaar 2017-2018 heeft het Willem Lodewijk Theater de voorstelling Le avventure di Pinocchio uitgevoerd. Benieuwd hoe het was? Of wil je het nog eens herbeleven? Bekijk de opname hieronder!


Klik hier voor de historie van het Willem Lodewijk Theater.