Terug

Berichtgeving Coronavirus

Update 29 mei

Hier is de informatie te vinden die op 29 mei is verzonden naar leerlingen en ouders n.a.v. de opening van de scholen op 2 juni.
Tevens is hier het rooster te vinden met betrekking tot deuren en de lokalen.

Update 19 mei

Hier is de informatie te vinden die op 19 mei is verzonden naar leerlingen en ouders n.a.v. de persconferentie.
De groepsindeling en het rooster is hier in te zien. Je moet daarvoor wel inloggen. 
Op 20 mei is er nog een mail verzonden over OV-vervoer

Update 24 april

De school is in ieder geval tot en met 1 juni gesloten. Over het vervolg van dit schooljaar is vandaag dit bericht verstuurd naar ouders en leerlingen. 
Voor klas 5 is er nog een apart bericht bijgesloten. 

Update 31 maart

Vandaag is bekend geworden dat alle scholen in elk geval t/m de meivakantie gesloten zijn. Voor het WLG betekent dit dat de deuren op zijn vroegst op 6 mei weer open gaan. Vandaag is hierover dit bericht aan leerlingen en ouders verstuurd. 
Ook is al enige tijd bekend dat het centraal examen voor klas 6 komt te vervallen en dat diploma's zullen worden toegekend op basis van het volledig afgeronde schoolexamen. Anders dan in de brief in de bijlage staat, zal SE-week 3 zeker niet voor Pasen starten.

Update 21 maart

In een week tijd is een enorme stap gezet in het onderwijs op afstand! Op 20 maart is hierover een bericht aan leerlingen en ouders verstuurd. In het bericht staat vermeld wat verwacht mag worden van onderwijs op afstand en hoe we hierbij omgaan met privacy.

Update 20 maart

Vanaf nu geven we een update op momenten waarop daar aanleiding toe is. Nieuwe berichten zijn zo gemakkelijker terug te vinden; oude berichten blijven hieronder vermeld.
Nieuw te melden is dat de SE-week van klas 6 vooralsnog gewoon op 1 april zal starten. We beraden ons op een verantwoord schema en informeren de 6e klas zodra er duidelijkheid is.
Scapino voor klas 1 (22 april) en de LSD van klas 6 (15 april) komen te vervallen. T.z.t. bedenken we een alternatieve manier om afscheid van klas 6 te nemen.

Sluiting school vanaf maandag 16 maart

In verband met het coronavirus is de school vanaf maandag 16 maart gesloten voor leerlingen en medewerkers. Hier vindt u de mailing die hierover naar leerlingen en ouders / verzorgers is gestuurd. Op maandag 16 maart kunnen leerlingen volgens een rooster naar school komen om zo nodig schoolboeken die in hun kluisje liggen op te halen.

Communicatie

We gebruiken deze pagina op de website om leerlingen en ouders / verzorgers te informeren over de maatregelen in verband met het Coronavirus. We vragen u dan ook de berichtgeving op deze pagina te volgen. Alleen dringende berichten zullen we nog via de mail versturen.   


Reizen / excursies / uitwisselingen

  • Nu bekend is dat de school in elk geval t/m 6 april gesloten zal zijn, hebben we besloten alle één- en meerdaagse excursies, uitwisselingen en uitstapjes in de maanden maart en april te annuleren. Dit geldt dus ook voor de Limburgreis van klas 3, de Ruslanduitwisseling in klas 5, de dagexcursies voor klas 1, 2 en 4 op 24 april en de  wetenschapstweedaagse voor klas 4 op 21 en 22 april. Voor de Romereis en de Spanjeuitwisseling was dit besluit al eerder genomen. We vinden het belangrijk om al onze energie te kunnen steken in het primaire proces zodra de school weer open gaat. Op dit moment is niet van alle excursies te zeggen of en in welke vorm ze op een later moment alsnog doorgaan. 
  • Voor de Romereis is een alternatieve datum in november gevonden.
  • De voorlichtingsavonden voor de Limburgexcursie en de Taizéreis gaan niet door.
  • Over de Taizéreis zelf, die eind juni staat gepland, is nog geen nieuws te melden.

Algemene ouderavond

De nieuwe richtlijnen die door de overheid zijn vastgesteld hebben ook tot gevolg dat we de Algemene Ouderavond ''Puberbrein, puberleren en hoe pubers te motiveren om te leren!'' op 31 maart helaas moeten annuleren.

Toneel

De toneelvoorstellingen van 18, 19 en 20 maart worden tot nader order uitgesteld. Reeds gekochte kaartjes blijven geldig. Bewaar deze goed; ze zijn in te zetten als er een alternatief moment komt. Uiteraard is dan ook restitutie mogelijk als u op het nieuwe moment niet in de gelegenheid bent een voorstelling te bezoeken. Ook reeds ingeplande repetities komen voorlopig te vervallen.

Reünie

De reünie op 28 maart in het kader van het 110-jarig bestaan van het WLG wordt uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Overige activiteiten

Het bezoek van klas 4 aan de theatervoorstelling 'Wees onzichtbaar' op woensdag 25 maart is afgelast.
Het gala voor klas 2 op vrijdag 27 maart gaat eveneens niet door.
De NKV-lezing van 23 maart gaat ook niet door.
Geplaatst: 27-05-2020