Terug

Algemene informatie

Onze school is een gymnasium. Dat betekent dat je bij ons, naast de moderne talen, ook lessen Latijn en Grieks krijgt. Daarin staan de cultuur, de geschiedenis en de taal van de Grieken en de Romeinen centraal. Dat helpt bij het begrijpen van de moderne talen en draagt bij aan je algemene ontwikkeling.

Bij ons op school zitten leerlingen die nieuwsgierig zijn, graag nieuwe dingen willen leren en daarvoor willen werken. Onze docenten houden daar rekening mee: er wordt niet alleen uit het boek gewerkt, er zijn ook veel extra’s. De school biedt een uitdagende en brede opleiding op vwo-plus-niveau en bereidt leerlingen voor op het volgen van een studie aan de universiteit. Voor leerlingen die meer willen en kunnen dan het reguliere programma, zijn er veel extra mogelijkheden.Meer uitdaging

Heb je niet alle lessen nodig en wil je je verdiepen in een zelfgekozen onderwerp? Dan kun je ervoor kiezen om te werken aan je eigen project, waarbij je elke week een aantal lessen mag missen. Zo hebben leerlingen bijvoorbeeld zelf een schaakcomputer gebouwd, Chinees geleerd of een boek geschreven. Ook kun je deelnemen aan olympiades (wedstrijden) voor bijvoorbeeld biologie of aardrijkskunde of kun je bij sommige vakken extra lessen volgen om nog meer te leren van dat vak. Dit kan bijvoorbeeld door DELF Junior-examens te doen bij Frans of door online modules wiskunde D te volgen.


Brede ontwikkeling

In klas 1 en 2 volg je wekelijks verbredings- en verdiepingsuren. Je maakt kennis met nieuwe onderwerpen of verdiept je in een onderwerp waar je al iets van weet. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor HipHop, koken, CSI, 3D-printen of een bijzonder kunstproject.

Ook buiten de lessen kun je je op allerlei manieren ontwikkelen. Veel leerlingen doen mee aan het jaarlijkse muziektheaterproject, als muzikant, danser, decorbouwer, geluidsman, zanger, cateraar of kledingontwerper. Wil je je inzetten voor andere leerlingen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen om actief te worden in de leerlingenraad of maatje te worden voor iemand die nog niet zo lang in Nederland woont. Vind je het leuk om te programmeren? Sluit je dan aan bij de programmeerclub of doe met je zelfgebouwde robot mee aan RoboCup Junior! En ben je sportief, dan kun je bijvoorbeeld meedoen aan het Nationaal Schoolroei Kampioenschap, de 4Mijl van Groningen of pauzesport.Daarnaast ga je ook met elkaar op reis; Ameland, Nijmegen en Geneve (CERN) zijn een paar van onze reisbestemmingen. In de vijfde klas ga je een week naar Rome, waar je veel dingen kunt zien waarover je in de lessen Latijn, geschiedenis en kunst al hebt geleerd.