Terug

Veelgestelde vragen

Wat doen jullie voor (hoog-)begaafde kinderen?

We hebben veel ervaring met (hoog-)begaafde leerlingen. Er is een breed aanbod aan extra uitdaging in en buiten de lessen. Daarnaast kun je deelnemen aan Ithaka (klas 1-3) of het Honours Programma Gymnasia (klas 4-6); tijdens lestijd mag je dan werken aan een eigen project. Mocht blijken dat het leren niet vanzelf gaat, dan hebben we ook een aantal docenten die je kunnen begeleiden.

Hebben jullie ook een dag waarop je lessen kan volgen?

We organiseren drie meeloopdagen. De WLG-doe-mee-middagen zijn dit schooljaar op 29 november, 10 januari en 28 februari. Via onze website kun je je hiervoor binnenkort inschrijven. 

Zijn jullie een technasium?

Officieel zijn wij geen technasium, maar dat betekent niet dat we geen aandacht hebben voor techniek of beta-vakken. Naast de vakken natuurkunde, scheikunde, techniek & onderzoek bieden we ook het vak natuur, leven en technologie aan. Ook kun je je via extra projecten verdiepen in robotica en programmeren.

Wat is het verschil tussen een gymnasium en een atheneum?

Zoals jullie misschien weten, leveren beide schooltypes een VWO-diploma op en dat betekent dat je kunt worden toegelaten tot de universiteit. Op een gymnasium heb je wel twee extra vakken, namelijk Grieks en Latijn. Dat betekent ook dat er minder tijd is voor de andere vakken en dat je dus wat sneller door de stof gaat.

Doen jullie veel aan kunst en cultuur?

Jazeker! Bij ons krijg je het vak Beeldende Vorming en je kan zelfs eindexamen doen in het vak Kunst. Daarnaast bieden we ook veel extra activiteiten aan. Er is een schoolband, een schoolorkest en een schoolkoor. We hebben jaarlijks een grote toneeluitvoering waar veel leerlingen aan mee doen als acteur, danser, zanger, decorbouwer, muzikant, cateraar of technicus. Verder is er regelmatig een lunchpauzeconcert waarbij docenten en leerlingen optreden. Heb je dit filmpje al wel eens bekeken?

Hebben jullie een loting?

We hebben alleen een loting als er meer dan 135 leerlingen aangemeld zijn. Het wisselt per jaar of iedereen geplaatst kan worden. Op de website staat alles over de aanmelding en (mogelijke) loting beschreven.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan huiswerk per dag?

Ongeveer anderhalf uur per dag. Maar dat verschilt natuurlijk per leerling. De ene leerling leert wat sneller, de ander doet er wat langer over.

Ik heb een klas overgeslagen. Komt dat vaker voor?

Dat is helemaal geen probleem. Ongeveer 25 à 30 procent van de leerlingen hier op school heeft een klas overgeslagen. Het belangrijkste is dat je meester of juf denkt dat je in staat bent om een gymnasiumopleiding te doen.

Kun je bij je inschrijving ook aangeven wie je vrienden zijn en dat je graag bij hen in de klas wilt komen?

Bij de inschrijving kun je aangeven bij wie je graag in de klas wilt. Bij het indelen van de klassen proberen we met al die wensen rekening te houden.

Zijn jullie een christelijke school?

Ja, we zijn een open-christelijke school en dat betekent dat we aandacht besteden aan religie in de vorm van vieringen met Kerst en Pasen en dat we elke dag een bezinningsmoment hebben. Je krijgt op deze school ook het vak religie & levensbeschouwing. Bij dit vak denk je na over je eigen levensbeschouwing en doe je kennis op over verschillende godsdiensten.

Hoe gaat jullie school om met pesten?

We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich prettig voelt bij ons op school. Als er dingen gebeuren die niet leuk zijn, dan maken we daar altijd direct werk van. In mentorlessen wordt ook geregeld aandacht besteed aan dit onderwerp.

Heb je een laptop nodig?

We zijn geen iPadschool. Wel is het heel handig om thuis te beschikken over een computer of laptop. Geregeld krijg je opdrachten die je thuis op de computer of een laptop moet afmaken.

Werken jullie met een online leeromgeving?

Ja, net als veel andere scholen werken wij met Magister. In Magister vind je onder andere je agenda, het huiswerk en je cijfers. Uiteraard is er ook een Magisterapp voor op je telefoon.

Heeft iedereen een eigen kluisje?

Ja, als je wilt kun je een kluisje huren. Dit is niet verplicht, maar de meeste leerlingen bij ons op school hebben wel een eigen kluisje.

Is er ook een voetbalveld bij de school?

We hebben een groot schoolplein waarop leerlingen een balletje kunnen trappen. Op dat zelfde plein is ook een panna-veldje, een basket en een tafeltennistafel. In de hal van de school vind je een tafelvoetbaltafel.

Hoe groot zijn de klassen?

Alle klassen bestaan uit maximaal 30 leerlingen.

Hoelang duren de pauzes?

De ochtendpauze duurt 20 minuten en de middagpauze een half uur. Meestal ben je om 15.10 uur klaar met de lessen.

Hoeveel uren gym krijg je?

In de brugklas krijg je twee keer per week gym. Vanaf klas 2 wordt dat een keer per week.