Terug

WLG-leerlingen actief tijdens Model European Parliament (MEP) in Den Haag

Meerdere leerlingen van het WLG zijn vanuit de provinciale bijeenkomst doorgestroomd naar de landelijke conferentie. De nationale conferentie is het sluitstuk van het Model European Parliament Nederland. Tijdens dit evenement ervaren ruim 150 leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo vijf dagen lang hoe het is om Europarlementariër te zijn. Tijdens commissievergaderingen en Algemene Vergaderingen gaan de jonge 'Europarlementariërs' gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor actuele, grensoverschrijdende problemen binnen Europa.

De deelnemers aan de nationale MEP-conferentie zijn geselecteerd op basis van hun goede prestaties op school- en provinciaal niveau. Samen met de andere geselecteerden uit hun provincie vormen zij delegaties. Iedere provinciale delegatie vertegenwoordigt één van de lidstaten van de Europese Unie Elk delegatielid heeft op zijn of haar beurt weer zitting in een parlementaire commissie. In deze verschillende samenstellingen leren de jongeren op een interactieve manier hoe het proces van Europese besluitvorming in elkaar zit.

Onze leerlingen waren actief als commissieleden, maar ook als voorzitter en zelfs journalist. Het was een prachtige, leerzame en dynamische week in Den Haag. Op naar een nieuwe ronde begin 2022!
Geplaatst: 15-10-2021