Terug

Coming Out Day

Maandag voor de vakantie (11 oktober) was het weer Coming Out Day! Ook dit jaar was deze dag weer erg geslaagd.


Coming Out Day is een dag waarop aandacht besteed wordt aan de LHBTQ+-gemeenschap, en iedereen die openlijk zijn/haar/hun seksuele geaardheid of genderidentiteit deelt.

Deze dag wordt wereldwijd erkend en gevierd. Wij als GSA doen hier dus ook aan mee. Zoals misschien wel gezien is, is de school dit jaar ook weer versierd. Dit hebben wij gedaan door middel van: posters met seksuele geaardheden en genderidentiteiten en de betekenissen hiervan, ballonnen, vlaggenlijnen en de Pride-vlag die aan de vlaggenmast hing!

Deze dag is ontstaan door een uitspraak van het federale hooggerechtshof (VS) waarin een verbod op sodomie (homoseksuele handelingen) erkend werd. Als reactie hierop liepen op 11 oktober 1987 ongeveer 500.000 mensen mee in de “Second National March on Washington for Lesbian and Gay Rights”. Naar aanleiding hiervan werd het idee bedacht om wereldwijd een actiedag te organiseren om het ‘uit de kast komen’ te vieren. 11 oktober is gekozen omdat op deze dag de eerste nationale demonstratie is gehouden.


Geplaatst: 31-10-2021