Terug

Olympiadenieuws

De uitslag van de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade is binnen.
Met trots delen wij u mede dat er maar liefst 13 leerlingen op 10 maart gaan strijden in de tweede ronde om een plek in de finale te bemachtigen!
De topper van de school is Josiah (3) met de maximaal haalbare score van 36 punten.
Hij wordt op de voet gevolgd door Sam (4) en Alef (5) die met 34 punten een gedeelde tweede plaats bezetten.
Deelnemers uit klas 1 t/m 3 met 17 punten of meer, mogen ook door naar de tweede ronde. Doutzen (1) heeft met een prachtige score van 18 punten een plek voor die ronde behaald. Maar ook Sanne (2), Bram (2), Melle (2), Servas (3) en Daniël (3) hebben dusdanig goede scores neergezet dat zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede ronde.
Ben je vierdeklasser, dan heb je 19 punten nodig om door te mogen en in klas 5 moet je minimaal 21 punten scoren om te worden toegelaten tot ronde 2. Dit is Boas (4), Elliot (4), Linde (5) en Thomas (5) ook gelukt.
Van harte gefeliciteerd, allemaal, met deze schitterende prestaties!
Als school hebben we het nog nooit zo goed gedaan. Landelijk zijn we zowel overall als in de onderbouw 3e van Nederland geworden. Een geweldige prestatie, waar we heel erg trots op zijn!
Natuurlijk hebben bovengenoemde toppers daar een grote bijdrage aan geleverd, maar ook de overige 73 deelnemers hebben heel mooie scores behaald. We hopen dat alle deelnemers veel plezier hebben beleefd aan de wedstrijd en wensen de halve finalisten alvast heel veel succes!!

Ook de uitslag van de Natuurkunde Olympiade is binnen en daar heeft het WLG met het bereiken van de 3e plaats van Nederland eveneens een super prestatie neergezet! Uiteraard zijn wij ook daar heel trots op.
Een belangrijke bijdrage aan het resultaat is geleverd door o.a. Steven (6), Nathan (6), Tian (6), Boas (4), Sam (4) en Imre  (4) die allemaal een dusdanig goede score hebben behaald, dat zij een uitnodiging hebben gekregen voor deelname aan de tweede ronde.
Proficiat, heren!

Het was u misschien al opgevallen dat bepaalde leerlingen bij meerdere olympiades in de prijzen zijn gevallen en dat is nog niet klaar. Want ook voor het vak Scheikunde is een Olympiade georganiseerd en Steven (6), Thomas (5), Willem (6) en Thomas (6) hebben de tweede ronde bereikt. Ook deze prestatie verdient onze hartelijke felicitaties en succeswensen!
De uitslag van de Beverwedstrijd is ook net bekend. De Beverwedstrijd is een wedstrijd op het gebied van informatica. Willem (1), Doutzen (1), Merijn (1), Eli Alia  (2), Luka (2), Luuk  (5) en Norah (5) hebben de finale bereikt die op 18 maart in Enschede zal worden gehouden.
Uiteraard ontvangen jullie ook onze felicitaties en we wensen jullie heel veel succes!

Tot besluit vragen we nog aandacht voor de Kangoeroewedstrijd.
De Kangoeroewedstrijd is een wiskundewedstrijd die in heel Europa wordt gehouden op donderdag 16 maart.
De leerlingen uit klas 1 nemen verplicht deel. Leerlingen uit klas 2 en klas 3 kunnen op vrijwillige basis deelnemen en hebben daartoe een uitnodiging gekregen van hun wiskundedocent.
We wensen alle deelnemers aan alle wedstrijden heel veel succes!
Geplaatst: 10-03-2023