Terug

Olympiade nieuws!

Natuurkunde Olympiade

Afgelopen week is de eindronde geweest van de Natuurkunde Olympiade. Na veel colleges, een practicum- en een theorietoets kwam Aron Hardeman (6e klas) als een van de winnaars uit de bus.
Het team doet vanaf 9 juli mee aan de International Physics Olympiad (IPhO) die dit jaar online vanuit Zwitserland georganiseerd wordt.

Naast de (werk)colleges was er ook tijd voor ontspanning met een bezoek aan Fort Vechten in Bunnik en een verhalentocht en puzzeltocht door Utrecht. Het is een week geweest om niet te vergeten!

Kijk hier voor meer informatie.

Landelijke Finale IJSO
Vrijdag 17 juni werd in Nijmegen op de HAN University of Applied Sciences de landelijke finaleronde gehouden van de IJSO, de internationale junior science olympiade. Van de 1000 deelnemers die aan de voorrondes meededen waren er 25 geselecteerd om mee te doen met deze finale. Onze school werd vertegenwoordigd door maar liefst twee leerlingen: Aimée Jäger uit 3A en Imre Bekkering uit 3C.
Aimée ging naar huis met een bronzen medaille. Imre werd derde van Nederland en hoort daarbij tot de zes leerlingen die ons land mogen gaan vertegenwoordigen bij de 19e Internationale IJSO. Die zou oorspronkelijk plaatsvinden in Kiev (Oekraïne), maar dat kan gezien de huidige situatie daar niet doorgaan. Waar die wel gehouden wordt staat op dit moment nog niet vast, maar zeker is dat er in ieder geval een fysieke of hybride internationale gehouden wordt in december.

Imre en Aimée, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!
Geplaatst: 30-06-2022