Terug

Deutschland Plus Programm

Anna Durville uit klas 5 heeft zich weten te kwalificeren voor een beurs voor het Deutschland Plus Programm, een jaarlijkse studiereis door Duitsland voor excellente leerlingen. Elk jaar biedt de Bondsrepubliek Duitsland een groep van twaalf Nederlandse scholieren uit 5 vwo/gymnasium de kans om in de zomer ons buurland op een studiereis van drie weken naar Erlangen en Berlijn op een bijzondere manier te leren kennen. Er is niet alleen aandacht voor het land, de natuur en de cultuur, maar ook voor geschiedenis, politiek, economie en sport.

De eerste twee weken brengen de leerlingen in Erlangen door waar zij in gastgezinnen zijn ondergebracht. Ze gaan met de Duitse jongeren naar school en nemen deel aan een uitdagend en aantrekkelijk programma. Daarna reist de groep door naar Berlijn waar ze met de Nederlandse begeleiding in een hostel logeren. In de hoofdstad bezoeken ze bedrijven, musea en nog veel meer. Na de reis krijgen de leerlingen en hun docenten een uitnodiging van de Ambassadeur van Duitsland voor een feestelijke reünie in zijn residentie in Den Haag. Meer over dit programma vindt u hier

Anna staat in een lange traditie van WLG-leerlingen die zich in de afgelopen decennia voor deze studiereis wisten te kwalificeren. We feliciteren Anna met deze uitzonderlijke prestatie en wensen haar een mooie en bovenal leerzame reis toe.

Geplaatst: 01-04-2024